Om Share With Care

Share With Care er en kampagne, der opfordrer til at finde og dele lovligt, kulturelt indhold, på en måde, der er sikker og nem for forbrugeren.

Kampagnen ligger i forlængelse af en tidligere kampagne med samme navn, der blev søsat tilbage i 2012. Ligesom den tidligere kampagne, har Share With Care stadig til formål at motivere og guide brugere videre fra  de ulovlige tjenester. Redskaber til dette er adfærdsdesign og oplysning, og den seneste kampagne har fokus på ikke alene at guide brugerne væk fra de ulovlige tjenester, men også at guide brugerne hen til de lovlige tjenester. Det har nemlig vist sig, at den tilgang, som Share With Care bruger, har en positiv effekt, og at det rent faktisk er muligt at stimulere og regulere positiv adfærd ved hjælp af disse værktøjer og virkemidler.

Share With Care ønsker ikke blot at ‘tale’ brugerne over i ny adfærd, men arbejder i stedet med at servicere brugerne, ved at gøre det lovlige indhold til det nemme valg. Derfor har en videreudvikling af den tidligere kampagne ledt til udarbejdelsen af søgefunktionen FilmFinder, som brugerne bliver guidet mod via blokeringsskilte på ulovlige sider. Via FilmFinder kan brugeren søge efter den konkrete film eller serie, vedkommende leder efter, hvorefter de lovlige tjenester præsenteres – på tværs af platform og tjeneste.

Danskerne har i 2020 besøgt ulovlige tjenester ca. 12 millioner gange om måneden, der er altså stadig et stort behov for adfærdsændring blandt danske brugere. Dette store forbrug har en betydning for indtjening og forrentsudvikling i de kreative erhverv, og samtidig bliver danskerne i stigende grad udsat for kriminelle, der udnytter trafikken på de ulovlige tjenester til at lave kriminalitet.

Share With Care ønsker at være med til at ændre denne udvikling ved at gøre de lovlige tjenester til det nemme valg.

Share With Care er et samarbejde mellem RettighedsAlliancen, Kulturministeriet, teleindustrien, Dansk Industri Digital (DI ITEK) samt Dansk Erhverv.

Kontakt

Ønsker du at læse mere om vores arbejde, finde data eller mere information om ophavsret?

Du kan finde en lang række nyheder, rapporter og analyser på RettighedsAlliancens hjemmeside, ligesom du kan læse mere om ophavsret, finde information om sikkert kulturforbrug og meget andet på Kulturministeriets hjemmeside.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

Ligeledes er du også velkommen til at kontakte os, hvis du mener, at din hjemmeside er blokeret ved en fejl.

RettighedsAlliancen
Mail: [email protected]
Tlf: +45 60 56 63 64

Share With Care er en del af de internationale netværk: